Profesionist?

(egoZaur)

de Sorin-Mihai Grad

Nu mi-am propus niciodată să ajung scriitor profesionist. Mi-am dorit-o, dar n-am făcut nimic concret în această direcție, nici măcar nu m-am luat în serios c-aș putea ajunge cumva acolo. Mi s-ar părea fabulos să fiu plătit pentru a scrie sau măcar pentru ce-am scris deja și mă întreb uneori dacă aș aloca mai mult timp și mai multă atenție acestei pasiuni în cazul în care ar contribui și ea la bugetul familiei.

Cam de fiecare dată când ajung aici gândurile îmi zboară spre compromisuri. Nu știu câte și cât de grave aș fi în stare să fac pentru a-mi susține și îmbunătăți cariera scriitoricească. În principiu nu am nimic împotriva articolelor în reviste de cultură sau în presă, aș scrie dacă aș fi solicitat și remunerat, la fel cronici de carte. Să scriu despre subiectele cerute de client ar fi probabil în regulă din partea mea, însă n-aș accepta nici măcar sugestii legate de opiniile pe care le-aș exprima. Cred eu acum, cel puțin.

Pe de altă parte, mi s-ar părea chiar interesant să fiu solicitat ca ghost-writer. La lucrări mai mult sau mai puțin științifice nu m-aș băga, însă producerea unui volum de memorii din notițele și poveștile cuiva sună foarte provocator, în special în situația în care opiniile mele în legătură cu ideile și faptele persoanei respective ar fi mai degrabă negative.

Până una-alta aceste gânduri rămân discuții între mine și mine. Mai important e că în curând va ieși în lume primul meu roman, prin intermediul unei edituri care plătește regulat și corect drepturile de autor, așa că în cursul anului viitor ar trebui să ajungă în contul meu primele venituri provenite din scris. Iar ce va urma de acolo vom vedea.

Profesionist?

One thought on “Profesionist?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top