Mini-interviu cu Vlad Nancă

[invitat @ EgoPHobia #13]

întrebări de Sorin-Mihai Grad & Ştefan Bolea

1/ Ce ai mai făcut/publicat/expus de când ai fost invitat în EgoPHobia?
Am continuat să activez ca artist şi am fost prezent în cateva expoziţii de grup din Europa (majoritatea expoziţii cu tematică ‘geo/politică’, un tip de context de care sper să mă pot debarasa încet încet). Primul pas în acest sens a fost o expoziţie personală – My Space, în care încercam să împachetez cumva într-o maşină a timpului lucrări cu teme sociale sau politice, în acelaşi timp făcând mici paşi catre un alt fel de abordare, unul în care sunt mai interesat de materialitate şi forme, nu doar de un anume tip de mesaj. Un alt proiect interesant pentru mine a fost un workshop ţinut în Alexandria (Egipt), iar în momentul de faţă mă aflu la Londra unde sunt găzduit într-o rezidenţă artistică de ICR timp de 2 luni şi unde voi face un studiu al activităţii artistice şi profesorale a lui Paul Neagu (studio în care sunt susţinut de Paul Neagu Trust).

2/ Ţi-a produs apariţia în EgoPHobia vreo neplăcere din punctul de vedere al carierei artistice?
Evident, nu.

3/ Procentual, cam cât din timpul în care munceşti e alocat pasiunilor proprii şi cât “facturilor & ratelor”?
Am marea şansă să mă pot dedica în totalitate activităţii mele artistice şi de a nu avea un alt fel de job. Există evident şi momente în care trebuie să mă ocup de mici treburi care ţin de managamentul unei locuinţe.

4/ Consideri că existenţa ta ar fi ratată dacă nu ai reuşi să produci o mare operă?
Deja am produs o mare operă, fiul meu Victor care de curand a împlinit 6 ani, aşa că cel puţin din punctul ăsta de vedere existenţa mea de până acum a fost mai mult decât un succes. Din punct de vedere profesional, cred că pe de o parte traseul meu artistic este încă la început, dar şi că deja am câteva lucrări de care pot fi foarte mândru.

5/ Care e ultimul scriitor (sau ultima carte) care te-a impresionat?
Continuă să mă impresioneze Panait Istrati şi mă bucur că am avut şansa să fiu în Alexandria, iar de curând am vizitat şi Brăila. Mai am însă destule locuri de vizitat pentru a ajunge să punctez toate oraşele pe care le-a străbatut Istrati.

Mini-interviu cu Vlad Nancă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top