Elizondo mirele leşinat

de Adrian Grauenfels

Elizondo ginere bălai
Extreme gânduri din alt plai
Extaza frunzelor de ceai..
[jaiku balinez]

Elizondo înţolit fercheş de nuntă, îşi mişca conturul între linii paralele. A pus umbrela în vaza cu apă proaspătă şi un castor prăjit în chiuveta de smalţ.
Foşnetul grijilor, dunga de la pantalonul impecabil, extaza cu prospectul miresei pliante, gulerului de vulpe în jurul fiinţei lui mirifice, aminteau a paradă mensuală cu ropote de paşi mici pe parchetul lustruit. Elizondo leşina în fiece vineri la ritualul numit biciul şi zgarda, se trezea repede cu săruri, ventilat de evantaiul pritocit de lebedele ce gălgăiau din goblenul sălii de mese. Oyster şi Zarkov luau dejunul plescăind o supă de fluturi balinezi. Erau negri, culţi, parfumaţi, în costume de baie cu plosca de rachiu atârnată la şold reglementar. Nimeni nu vorbea decât o franceză colonială, cu accent regal de om educat în nord. Tată, zise Elizondo distrat, crezi că vom avea copii? Se însura din plictis, fără alai turcesc, invitase doar vânătorii de capete şi câteva babe scunde să danseze pe mese, goale, spre protestele bucătarului canibal. Sexul celălalt se pregătea de petrecere cu creme, peruci, cu papagali fardaţi, aduşi de şapte cămile heterosexuale, bătute măr, gonite de veterinarul cocoşat. Ea nu-şi dorea mulţi urmaşi, ci doar orgii lungi cu eunuci cu maţe transparente şi bilete la operă în loja şambelanului. O cuprinse o disperare sublimată de strigătele muezinului înşurubat în pupila-i stângă. Urcă pe dinafară pagoda nupţială, calmă, cu mişcări agile de nevastă antrenată în lungi sesiuni de literatură scrisă cu dinţii, cu polipii relaxaţi după masajul postmodernist primit cu păpădie intern manipulată. Il vazu pe Oyster cu pantalonii debutonaţi citind cu lanterna broşuri cu sfaturi pentru tinerii violatori, îl fluieră scurt şi dispărură amândoi legănaţi, în tufişurile de papyrus înalte..

[va urma..]

Elizondo mirele leşinat

One thought on “Elizondo mirele leşinat

  1. Da,imi place mult! Ma declar incantata! Poti arunca un ochi si la incercarea mea absurista,dar daca te incumeti sa citesti trebuie sa ai grija la ochi..Ai sa vezi de ce spun asta! Am sa ma mai uit pe site-ul asta care pare ca promite destule,poate am sa-i fac si o legatura de la mine,desi al meu nu-i cine-stie-ce si nici nu prea-i updatat. In orice caz,felicitari pentru initiative! Mi-a parut bine.

    http://satanicvals.blogspot.com/2010/01/borisvianesque.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top