Augustin Cupşa – prezentare

Invitatul nostru din EgoPHobia #28 s-a născut pe 10.01.1980 la Craiova. Lucrează ca psihiatru în Bucureşti.

În 2005 a debutat editorial cu volumul Prezent compus/ recompus în urma concursului naţional de poezie „Porni Luceafărul…”, primind şi premiul revistei „Ramuri” pentru debut.
Anul următor publică volumul de proză Perforatorii câştigând concursurile editurii Cartea Românească şi al Uniunii Scriitorilor din România. Primeşte premiul revistei „Ramuri”, premiul „Petre Pandrea”, premiul UNPR şi este nominalizat la premiile revistei „Cuvântul/ Liceenii” şi Euridice. Scrie scenarii de film şi primeşte premiul HBO România pentru scenariul de scurtmetraj Trenul către Bucureşti pleacă de la linia 3. În 2006 primeşte bursa pentru scenaristică oferită de European Alliance for Television and Culture şi este membru în juriul competiţiei Spots la festivalul Prix Europa Berlin. Scenariul Oh, Johnny oh a fost nominalizat la premiul pentru scenarii din festivalul „Anonimul”. Face parte din echipa de scenarişti a serialului În derivă (HBO România 2010). În 2009, a participat la Jeux de la Francophonie (literatură) Beirut.

Colaborează cu principalele reviste literare din ţară (tipărite sau electronice), participă la colocviile anuale ale tinerilor scriitori şi este inclus în antologia de eseuri Starea prozei apărută la Cluj, editura Limes. În aprilie 2010 citeşte împreună cu Nora Iuga şi Octavian Soviany la LiteraturWerkstatt Berlin în cadrul evenimentului Rumanische Quasiliteratur.

Augustin Cupşa – prezentare

5 thoughts on “Augustin Cupşa – prezentare

  1. Pingback: a apărut EgoPHobia #28 | BoomLIT
  2. Pingback: a apărut EgoPHobia #28 | FDL.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top