noiembrie '05 - februarie '06                                                          ISSN 1584-6210

e-revistă culturală fondată în iunie 2004 ... editor: Sorin-Mihai Grad | redactor-şef: Ştefan Bolea

forum ... pentru autori ... promo ... blog

egophobia@gmx.net     < |@| >     redactia@egophobia.ro

experiment


P16

Anilu Adam

P16 este un cămin din Regie unde, în fiecare an, apare cel puţin un caz de sinucidere prin plonjare de la etaj. De regulă, în preajma sesiunii de iarnă. Printre studenţi au început deja pariurile privind data la care următorul tânăr va alege fereastra pe post de ieşire. Ne apropiem. [16.11.2005]


Sunt un astmatic iar viaţa e puţin oxigenată. Mă pierd printre voci şi figuri de fum ca un gândac intrat într-un muşuroi străin. Răbdarea îmi e un cal de curse scurte. Nu va rezista.


["Sometimes it's hard to breathe"]


"Să te îmbraci bine, ai grijă să nu răceşti", mi-a spus mama la plecare. Ascultător, mi-am pus lacăte la toate uşile şi-am stins lumina. în întuneric sunt în siguranţă.


["I can't feel anything"]


Locuiesc într-o casă cu număr întors pe dos ca o mănuşă. Aici nimic nu e firesc. Sunt prea mulţi oameni şi toţi necunoscuţi. Aici se urlă, se râde şi se doarme. Iar eu îmbătrânesc tot mai mult.


["I'm an old man in an empty place"]


Am ascuns toate ceasurile. Dimineaţa spun că e seară, răsăritul amurg, noaptea eclipsă. Nu mai urmez nici un program. Curând ştiu că n-o să mai am de unde muri.


["The sand goes pit-pat in the glass"]


Nu am certitudinea prezentului, nici a neantului. în fiecare seara îmi păluiesc cu grijă speranţele. Dimineaţa le arunc de la etaj. Mereu supravieţuiesc.


["Your life and never are two different times"]


Nu am decât oboseala. Iar asta poate deveni ostenitor. Prin ochii împăienjeniţi, totul pare mai depărtat şi inofensiv. ştiu însă că realitatea e atât de aproape încât i-aş putea mirosi repiraţia. Nu pot fugi.


["That road's closed"]


Sunt singur ca o a opta minune a lumii nerecunoscută. Ca o planetă repudiată de pe harta stelară. Preaslăvesc mizantropia şi sufăr de prea mult gol. Ar fi totuşi liniştitor dacă ar exista cineva care să mă poată uita.


["Oh, God, but I do love being king!"]


Uneori tac. şi clipesc doar dacă am chef. Număr punctele de pe tavan sau barele de la calorifer. Strănut doar ca să mă asigur că încă exist. Atunci sunt mulţumit.


["That's how peace begins"]


Noaptea ies pe acoperiş, unde aerul e persuasiv, şi privesc cum Dâmboviţa se transformă tot mai mult într-o Senă. Fumez cu ochii închişi şi îngân melodii de Vama Veche. Unii m-au auzit râzând.


["Can't I simply disappear?"]Acest colaj a fost postat pe ClubLiterar începând cu 16.11.2005. Citiţi comentariile membrilor clubului.

sus!


Reproducerea textelor sau imaginilor este permisă doar cu condiţia precizării sursei. ©2004-6 EgoPHobia & autorii textelor şi imaginilor       @ www.egophobia.ro