De ce nu avem critică literară [I]

(cronica nihilistei)

de Cristina Nemerovschi (Morgothya)

 

 
Criticul literar: “Vaaaaaai, ce carte mi-nu-na-tă ați scris!!!!!!!!!! Această carte va schimba paradigmele, va dărâma barierele artificiale dintre genurile literare, va însufleți pentru totodeauna Logosul creator și vă va aduce gloria dorită de înaintașii culturii române, o veți scoate în lume plină de diamante, iar lumea va fi la picioarele noastre, am învins!!!!!!!!!! Pentru totdeauna, până la sfârșitul timpului, AM ÎN-VINS!!!!!!!!!!!

Autorul: “Umil, vă mulțumesc…”

Criticul literar: “O adevărată operă de artă extrasă din geniul milenar al preaminunatului nostru popor!!!!! O operă care aștepta să rupă zagazurile spiritului și să se reverse în plenitudinea splendorii sale maiestuoase!!!”

Autorul: “Mă… bucur că v-a impresionat într-o anumită măsură.”

Criticul literar: “Impresionat este prea puțin spus!!!!!!!!!!! Această carte m-a repus în traiectoria indestructibilă a ființei atinse de spiritul geniului…. Nici nu este o carte, NU, NU, NU, ceea ce țin eu în mână nu este o carte, este un far călăuzitor!!!!!!!!!!!! Care ne va ghida pașii în întunericul spiritului, în noaptea minții… Este o victorie a ființei!

Autorul: “Vă mulțum…”

Criticul literar: “Tot poporul trebuie să citească această perlă a creației autentice, să se îmbete de mirosul ei divin… Să iasă pentru totdeauna din întuneric, să îi inspire mirosul minunat de crin neprihănit… IA STAȚI AȘA! UNDE A APĂRUT CARTEA, LA CE EDITURĂ?!?!

Autorul: “La Editura Paradisul Ierbivorilor Virgini/Editura Arta Casnică/Editura Lumina de Apus/Editura Miorlau.”

Criticul literar: “Aaaah, uuuh, ăăăăăăăăăăă…. Nu știu cum să vă spun… La această editură unde ați publicat dvs. acum, a publicat în urmă cu 29 de ani un domn pe nume X-uleanu (între timp a trecut în lumea celor drepți), iar acest domn avea un nepot… Ei bine, și nepotul, la lansarea cărții bunicului său, a venit ȘI MI-A VĂRSAT CARAFA DE VIN ROȘU PE PANTALONII ALBI!!!!!!! PRIN URMARE, VĂ ANUNȚ CĂ EU NU VOI PUTEA SCRIE NICIODATĂ DESPRE “CARTEA” DVS…. NICI NU VOI PUTEA PARTICIPA LA LANSARE!!!!!!!!!!!!!!! SĂ FIM BINE ÎNȚELEȘI!!!!!!!!! DE CE PAȘTELE MĂ-TII NU MI-AI SPUS DE LA ÎNCEPUT UNDE A IEȘIT CARTEA, CA SĂ FIU MAI REȚINUT ÎN APECIERI?!!!!!!!!!!

Autorul: “Nu este nicio problemă. Cred că… înțeleg.”

Criticul literar: “AUZI, ȘI ȘTII CEVA?!! SUNT CONVINS CĂ DE FAPT AI SCRIS O MIZERIE DE CARTE!!! MĂ PIȘ PE EA!!!! CE CARTE BUNĂ AR FI APĂRUT LA EDITURA UNDE NEPOTUL LUI X-uleanu VARSĂ CARAFELE CU VIN PE PANTALONII CRITICILOR???!!!!!! IA VEZI CĂ TE IA MAMA DRACU DACĂ MĂ MAI DERANJEZI CU VREUN E-MAIL!!!!!!!!!!!!

 

De ce nu avem critică literară [I]

One thought on “De ce nu avem critică literară [I]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top