Căutări

(egoZaur)

de Sorin-Mihai Grad

 

Înainte să pornim EgoPHobia nu știam nici o revistă literară în al cărei fiecare număr un scriitor este intervievat, oferă texte inedite și îi sunt analizate cărțile. Sau cu rubrici permanente în care să fie analizate o pereche film+carte sau o legătură între muzică și literatură. Nici o publicație online al cărei aspect grafic să se modifice radical număr de număr. Ce să mai zic de o revistă cu o secțiune permanentă dedicată experimentelor literare sau artelor bazate pe imagini. Până să primim primul material legat de steampunk nu auzisem de acest curent artistic. Proză scurtă găsim destulă prin revistele noastre literare, însă nu însoțită de traduceri în engleză.


 

Acești zece ani de EgoPHobia n-au însemnat doar succese și reușite, o știm și noi. Dar câteva alegeri greșite, erori de comunicare, abandonuri, încercări ratate, supraevaluări ale propriilor puteri și disponibilități și altele asemenea nu ne-au oprit de la a ne strădui să facem o revistă pe care s-o citim cu interes și plăcere.
 

După cât am experimentat și căutat în primul deceniu de EgoPHobia s-ar putea crede că știm încotro ne îndreptăm și ce să facem. Această continuă transformare n-a fost prevăzută de nimeni și se pare că ea caracterizează cel mai bine revista noastră. Așa că nu vă putem dezvălui dacă în viitor va deveni o publicație dedicată tuturor scriitorilor, celor din generațiile realizatorilor ei, celor aflați la început sau celor ignorați de cele oficiale din motive nelegate de valoarea lor, dacă se va îndrepta mai mult spre cei preocupați de confluențele literaturii cu alte arte sau se va transforma într-o revistă total bilingvă eventual indexată în principalele baze de date internaționale de profil.

Căutări

One thought on “Căutări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top