La moartea unei adrese

(egoZaur)

de Sorin-Mihai Grad

Ca orice (e-)revistă care se respectă ne-am dorit și noi o adresă de e-mail cât mai oficială pe lângă cea pe care o folosim de la înființare [egophobia@gmx.net pentru cine nu știe], așa că la câteva zile după achiziționarea domeniului egophobia.ro a apărut redactia@egophobia.ro. Din motive necunoscute nouă și pentru elucidarea cărora nu ne-am bătut deloc capul, corespondenții noștri au preferat să utilizeze vechea adresă, în timp ce marea majoritate a mesajelor sosite pe cea nouă, mai multe ca număr decât dincolo, conțineau reclame sau viruși.

Timp de vreo zece ani am căutat aproape zilnic ceva util printre zecile de mesaje spam care veneau constant spre redactia@egophobia.ro, am blocat adrese și am configurat diverse opțiuni automate de sortare pentru a scăpa de corespondența nedorită. Făceam toate astea pentru că prin avalanșa de gunoi găseam săptămânal două-trei mesaje interesante. La un moment dat apăruse chiar ideea să valorificăm cumva tot ce venea acolo, de exemplu să producem o serie de texte în care să ne amuzăm de ce primeam, cum fac unii pe baza căutărilor prin care se ajunge prin intermediul motoarelor de căutare la blogurile lor. Dar timpul pe care-l putem aloca revistei noastre e oricum foarte limitat și am preferat să-l investim unde era mai multă nevoie de el.

Numărul mesajelor utile care soseau la redactia@egophobia.ro a tot scăzut, iar acum aproape doi ani am înlocuit monitorizarea permanentă a adresei cu o curățenie lunară unde abia ce mai găseam câte ceva scris pentru noi. De vreo patru luni însă n-a mai venit acolo nimic util și pentru că stăm din ce în ce mai prost cu timpul liber începând de acum vom renunța să mai monitorizăm redactia@egophobia.ro, adresă care în curând va fi desființată.  Cine dorește să ne trimită texte sau comunicate ori să ne scrie o poate face la adresa egophobia@gmx.net.

La moartea unei adrese

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top