Debutanți

(egoZaur)

de Sorin-Mihai Grad

În cei (deja) șaisprezece ani de existență și apariție neîntreruptă a e-revistei noastre am avut parte de mai multe momente în care idei sau colaborări neașteptate ne-au oferit noi impulsuri și acestea au venit de obicei când li se simțea cumva nevoia, din cauza scăderii timpului disponibil, a motivației ori a entuziasmului unora sau altora din echipa redacțională. Pe de altă parte, în cei doi ani și jumătate de când EgoPHobia apare din nou la date fixe (15 martie / 15 iunie / 15 septembrie / 15 decembrie, dacă nu știați) lucrurile s-au desfășurat oarecum mai calm. Au mai apărut rubrici noi, au dispărut altele, au venit și au plecat oameni, însă nu am lansat, de exemplu, nici o secțiune nouă.

În timp ce pregăteam acest număr chiar ne întrebam dacă această (aparentă) liniștire are vreo legătură cu maturizarea de care se pare că nu scăpăm nici noi, oricât ne-am dori și strădui să rămânem tineri și conectați la nou sau e vorba poate doar de un interval mai calm înaintea unui nou val semnificativ. Discuția a rămas fără concluzie, însă la centralizarea sumarului EgoPHobia #63 am realizat ceva ce ar putea însemna ceva în direcția menționată mai sus: cinci tineri își văd în acest număr pentru prima oară numele în paginile unei reviste literare.

Publicarea debutanților promițători a fost unul dintre obiectivele cu care EgoPHobia a pornit la drum și care a rămas în atenția noastră indiferent de conjuncturi și schimbări. Totuși nu-mi amintesc de nici un număr al e-revistei noastre în care să fi debutat chiar cinci autori, dintre care unii chiar cu mai multe texte. Ar putea să fie o simplă coincidență că acești tineri ne-au încredințat cam în aceeași perioadă textele lor. Sau ar putea fi începutul unui nou capitol din istoria EgoPHobia. Vom afla împreună. Ca și până acum, suntem optimiști.

Debutanți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top