Avioane de război

[scenariu]

de Augustin Cupşa

 
1. INT. Bucatarie. SEARA
Bucataria de vara a unei gospodarii taranesti, mai exact “casa din fata” care are doar doua camere – o bucatarie si o camera de dormit, despartite printr-un hol scurt. Cei doi locatari ai gospodariei sunt: FLOAREA – o femeie simpla de aproximativ 60 de ani si fiul ei LUCA – un baiat de 30 si ceva de ani. E o seara calduroasa de vara. Ferestrele bucatariei sunt deschise si perdeaua se misca un pic de vânt. De afara se aud greierii. Cadrul ferestrei e vopsit într-un caramiziu puternic la fel ca si tocul usilor. Masa e asezata într-un colt – de o parte, lipita de perete, se afla o dormeza acoperita de o cuvertura cu motive populare. Pe ea sta LUCA. În spatele lui, pe perete e o poza alb negru, înramata, infatisand un barbat tânar, probabil tatal lui LUCA. In detaliu, pe perete, in jurul tabloului, se observa mici mâzgalituri, desene – flori, animale, etc care contrasteaza cu fotografia trista. LUCA soarbe dintr-un blid supa în care si-a muiat mai multe bucati de pâine. Are pe cap un chipiu de ceferist, ponosit si rupt, cu un firet galben care îi atârna într-o parte, peste cozoroc. Poarta un maieu simplu alb si pantaloni scurti, e în picioarele goale. FLOAREA e o femeie scunda si grasuta cu parul alb, vioaie si activa. Se tot plimba între masa si aragaz si pune lucruri pe masa – rosii, castraveti si câteva bucati de brânza într-un blid. Masa e curata, acoperita de o fata alba. Lumina cade de sus, acoperind masa si o parte din peretele din spatele lui LUCA, e blânda, portocalie si mascheaza imperfectiunile încaperii. Becul din tavan care atârna într-un fir scurt e învelit într-un carton portocaliu, un ambajur improvizat de LUCA. Deasupra chiuvetei se afla un rezervor de apa cu robinet. Galeata rosie sta pe jumate plina, pe jos, lânga chiuveta.
FLOAREA:
Mâine dimineata ma duc cu Geta la oras, stii ca plecam la oras? E 26, mergem la var`tu Marius sa ne punem ochelari, ca eu dau în gropi ca chioara…
LUCA pare neinteresat de subiect, absorbit în lumea lui. Se opreste din mâncat si începe sa se joace cu lingura ca un copil, imitând un avion. Scoate tot felul de sunete.
LUCA:
MiG 21 Lancer receptie. MiG 21 Lancer. Avionul nu raspunde… încarcatura straina, pericol o-o… pericol. Activati SuperG15 (ia cu mâna dreapta un cutit pe care îl manevreaza ca pe un tun, scotând tot felul de sunete, LUCA tinteste “avionul” pe care îl tine în mâna stânga)
FLOAREA:
Nu mai vad în jurul meu, ce e … ce se petrece, mai cu seama seara…
LUCA lasa lingura din mâna stânga sa cada fix în farfuria cu ciorba, împroscând în jur. FLOAREA îl loveste cu palma în cap peste chipiu dar nu prea tare.
FLOAREA: (CONT’D)
Ma, nu te mai potolesti odata?!
LUCA ridica ochii si o priveste cu un zâmbet fortat, aproape vinovat, ca un copil. LUCA are o privire patrunzatoare care pare inteligenta. Are o încordare permanenta pe fata permanenta si un tremur în tot corpul, mai pronuntat în mâini. Clipeste des si o priveste pe maica-sa cu ochii lui negri si foarte vii.
LUCA:
SuperG15 dezactivat!
Directioneaza cutitul pe masa si îl aseaza sub farfurie. Maica-sa i-a pescuit lingura din ciorba si i-o aseaza pe marginea farfuriei. Se aseaza pe scaunul ei.
FLOAREA:
Plecam pe la 7 jumate ca ne ia Aurel cu masina. Si venim pe seara. Tu stai cuminte aici si vezi de Titi. Îl lasa Geta la noi. (lent si apasat) Sa nu dea dracu` sa iesi la sosea!
LUCA manânca absorbit. Îsi ridica dintr-o data capul.
LUCA:
Acum vreau sa fumez.
FLOAREA:
Intai mananci si p`orma fumezi.
LUCA:
De ce nu pot sa fumez acum?
FLOAREA:
Ma, tu m-auzi ce zic? Mâine trebuie sa ai grija de Titi. Mi-o zis Geta ca umbla tigani prin sat sa ieie copiii. Îi taie si le vinde organele în Italia. Tu stai cu el în curte si vezi de el. Ai priceput, ma?
FLOAREA îi da o castana în cap. LUCA o priveste nelamurit clipind des.
FLOAREA: (CONT’D)
Tu ai priceput ce ti-am zis io colea?
LUCA îsi îndreapta spatele si duce mâna la cap în semn de salut militar. FLOAREA îi ia farfuria din fata oftând, se duce cu ea la chiuveta, da drumul la robinetul improvizat, de acolo curge un firicel subtire de apa, ea clateste farfuria.
FLOAREA: (CONT’D)
Ce ma fac io cu tine?! (se întoarce catre el) Daca faci vreo prostie mâine, te bag la spital si nu te mai iau pân` la Sfântu-Asteapta. Te tiu pâna la Craciun si mai mult, sa vezi tu…
LUCA se uita aiurea pe masa goala. Pare obosit.
LUCA:
Acum vreau sa fumez.

 
2. INT. BuCATARIE. DIMINEATA
Aceeasi încapere dar lumina cenusie de dimineata arata ca a trecut timpul. LUCA sta chior de somn pe un taburet. Pe canapea doarme un copil de 6, 7 ani (TITI). LUCA poarta o camasa cu mâneca scurta, pantaloni scurti si papuci de plastic negri – toate curate. E neras si parul negru îi sta lipit pe frunte. FLOAREA l-a pregatit de parca el va pleca la drum. Pe masa sunt doua oua fierte, un fir de ceapa verde si o bucata de brânza pe o farfurie mica. Lânga sunt însirate 12 tigari. Pe un colt de foaie sunt trei pastile, doua albe (una mica si una mare, rotunda) si una pe jumatate portocalie, pe jumatate vernil. Mai e si un pahar cu apa. FLOAREA strânge ultimele lucruri într-o sacosa de plastic. Baga acolo o punga mare cu oua. Se duce la aragaz si cu o cheie închide butelia. Se întoarce catre LUCA.
FLOAREA:
Ia pastilele!
LUCA înghite pastilele una câte una, fara nici un chef, apoi bea tot paharul cu apa. FLOAREA se duce pâna în camera cealalta si revine cu un buletin.
FLOAREA: (CONT’D)
Ai inghitit?
LUCA da din cap ca “da”.
FLOAREA: (CONT’D)
Deschide gura!
LUCA deschide gura, FLOAREA se uita acolo. Îi baga buletinul în buzunarul de la piept si îl mângâie pe cap.
FLOAREA: (CONT’D)
Sa nu iesi din curte. Si daca te striga la poarta, tu sezi înauntru. Sa nu te duci sa bei cafea în sat, ca te-nchid la spital. I-am zis lui Petrache sa nu-ti dea si daca faci rost de bani. Ai priceput?
LUCA da din cap ca da.
FLOAREA: (CONT’D)
Nu te duci la cafea, ca nu-ti da. Ai doispe tigari aici. Vezi de asta mic sa nu-si rupa ceva, sa iasa din curte.
Se aude un claxon de afara.
FLOAREA: (CONT’D)
Viu dupa prânz. Sa fii cuminte.
FLOAREA se îndreapta cu scaosa spre iesire.

 3. EXT. DRUMUL SATULUI. REGIM
FLOAREA iese din curte si baga mâna înapoi prin gard sa puna zavorul. O Dacie alba sta pe marginea drumului. Teava de esapament scoate un fum dens. În masina se întrevad un barbat si o femeie care tine o sacosa pe genunchi. FLOAREA se întoarce si priveste cu strângere de inima spre casa ei. Se vede ca e emotionata. Deschide usa din spate si intra în masina.

 4. INT/ EXT. BUCATARIE/ CURTE. DIMINEATA
LUCA încearca sa scuipe pastilele, îsi baga de mai multe ori degetele pe gât. Îi vine greata si iese în fuga din casa în curtea din fata. Gospodaria e mica dar curata, îngrijita. In curtea din fata sunt câteva rasaduri de zarzavat, o poteca spre poarta, o bcancuta si doi pomi fructiferi. In dreapta e casa mica si drept în fundul curtii e casa cea mare. Cele doua constructii sunt asezate în L si printre ele exista o mica trecere care duce spre gradina din spate. Acolo sunt pomi fructiferi si o sura, cotete de pasari. LUCA trece printre cele doua case si ajunge în curtea din spate. Se îndreapta spre WC-ul din curte dar nu mai ajunge acolo. Se opreste lânga un copac si varsa. Se sterge la gura cu dosul mâinii. Se întoarce pe acelasi drum si se duce la fântâna din curte. Coboara galeata si o scoate plina cu apa. Bea direct din galeata, udându-se din cap pâna în picioare. Pare un pic cam ametit dar linistit. Se duce în bucatarie si iese cu tigara aprinsa. Se aseaza pe bancuta, sub un gutui înflorit si fumeaza lung din tigara. Pufaie mult si priveste fascinat jarul care se lungeste tot mai mult. O termina si se întinde pe bancuta. Se ridica si începe sa umble agitat prin curte, fara nici un scop. Intra din nou în bucatarie si iese cu alta tigara aprinsa.

 5. EXT. CURTEA DIN FATA. ZI
LUCA dormiteaza pe bancuta. Soarele a iesit pe cer si îi bate puternic în ochi. LUCA deschide ochii. Deasupra lui, TITI învârte un avion de carton. TITI e un baiat de vreo 7 ani, grasut, cu parul cret, des. Cei doi se privesc un pic speriati. LUCA îl alunga cu mâinile.
LUCA:
Pleaca de aici. Hâs, hâs. Unde e superG15?
LUCA încearca sa-i ia avionul. TITI scapa si o ia la fuga dar scapa avionul pe jos, vrea sa îl ia dar LUCA e foarte aproape si el prefera sa o sterga, lasa avionul acolo. LUCA îl priveste nervos ca pe un obiect periculos. Se apuca si sare cu picioarele pe el pâna îl face praf.

 6. INT/ EXT. BUCATARIE/ CURTE DIN FATA. ZI
LUCA intra nervos în casa. Pe masa se vede ca nu mai e nici o tigara. LUCA rascoleste bucataria, deshide usile unui dulap si începe sa umble acolo, rasturnând tot felul de obiecte dar nu gaseste ce cauta. Scoate sunete disperate, se învârte prin încapere si rastoarna scaunul. Ouale cad si ele de pe masa si se sparg pe podea. Iese în curte si da nas în nas cu TITI. Cei doi se adulmeca exact ca doua animale speriate. TITI o ia iarasi la fuga. LUCA începe sa tipe si se loveste cu pumnii în cap. Intra din nou în bucatarie si ia de acolo un cutit si scaunul.

 7. EXT. CURTE DIN SPATE. ZI
LUCA umbla apasat cu cutitul în mâna, tragând scaunul dupa el. Intra în sura si iese de acolo cu o bucata groasa de sfoara. Se duce în curtea din spate lânga un pom. Se ridica pe scaun, se agata cu o mâna de o creanga si trage cu putere de ea. Când ridica privirea vede ca TITI s-a cocotat mai sus în copac. Cei doi se privesc tacuti. LUCA trage cu putere de creanga. Lasa sfoara jos si o apuca acum cu amândoua mâinile. Aceasta se rupe într-un final si LUCA aterizeaza în fund. TITI îl priveste concentrat, fara sa râda. LUCA apuca creanga si leaga sfoara în cele doua capete de ea. Apoi se preface ca are o pusca în mâna, o îndreapta catre TITI.
LUCA:
Pac!
TITI îl priveste concentrat, clipind rar. LUCA se opreste, multumit de rezultat. Îsi pune “pusca” pe umar si se îndeparteaza încet de lânga scaun. Trece printre cele doua case. Ajunge din nou în curtea din fata si îsi sprijina “pusca” improvizata de bancuta si se aseaza. Scruteaza totul în jur cu niste ochi foarte vii. Vede pe jos o tigara scapata. O pune în gura si cauta dupa chibrituri. Gaseste buletinul în buzunarul de la piept si îl arunca pe jos. Gaseste cutia de chibrituri si îsi aprinde tigara. Când o termina, se întinde din nou pe banca. De la poarta se aude un claxon. Se ridica în picioare.

 8. EXT. DRUMUL SATULUI. ZI
Soseau care trece de-a lungul satului are de-o parte si de alta cate un rand de copaci. Urmeaza cate un povarnis pe unde se scurge apa de ploaie, si apoi casele. Nu e nici picior de om pe drum. O masina straina, este oprita în drum un pic mai încolo de casa lui LUCA. Se vede capul soferului care vorbeste cu cineva dintr-o curte. LUCA se îndreapta într-acolo încet. Ajunge în dreptul masinii. Nu se aude ce vorbeste cu soferul dar îi arata ceva cu mâna, o directie, descrie un rotocol cu degetul apoi scutura ferm din cap. Capul soferului se retrage. LUCA se apleaca si întreaba ceva apoi se retrage în pozitia initiala asteptand. Masina ramâne stationata cu stopurile aprinse în praful drumului. O mâna de femeie se întinde pe geamul din partea opusa. LUCA ocoleste în graba masina si primeste ceva. Masina demareaza. LUCA se uita dupa ea apoi la hârtia pe care o tine în mâna. E o bancnota de un leu. LUCA porneste voios spre centrul satului tinând hârtia strâns în pumn. Se opreste în mijlocul drumului si o ia înapoi spre casa. Intra în curte, sta un pic acolo si iese triumfator. Are chipiul pe cap si batul legat cu o sfoara îl tine trecut pe dupa umar ca pe o pusca.

 9. EXT. CURTEA DIN SPATE. ZI
TITI sta cu mâinile prinse de o creanga în timp ce cu vârful picioarelor atinge scaunul. Se bâtâie cu el încolo si-ncoace.

 10. EXT. DRUMUL SATULUI. ZI
Satul e unul din zona de dealuri, din centrul tarii, dispus de-a lungul unui sosele serpuite. Sunt mai multe sate însirate care formeaza o comuna. Acesta e dealul cel mai de sus, dinspre el se coboara în celalalte sate. Ziua e senina, satul e pustiu. Din când în când trece câte o masina în viteza, stârnind praf. LUCA merge la pas pe lânga sosea. Se vad dealurile înverzite din jur, drumul coboara în vale. Câtiva copii arunca pietre si poame verzi de pe o parte a drumului. Sunt primii oameni pe care îi vede LUCA. El trece nepasator printre ei. Dar ei se iau imediat dupa el. Arunca dupa el cu pietre si striga.
COPII:
LUCA nebunu`/ trage cu tunu`/ si împusca ratele/ si manânca matele…
LUCA încearca sa-i alunge cu pusca lui imaginara, imita sunete de gloante dar asta îi amuza si îi întarâta. Sunt niste copii de 12, 13 ani. Devin tot mai agresivi. LUCA merge mai departe dar e tot mai încoltit de ei. De lânga un gard, doi câini se ridica si încep sa latre. Copii se sperie si se îndeparteaza. LUCA are acum probleme cu cei doi câini pe care la fel îi îndeparteaza cu batul. Chipiul îi cade pe jos si el se chinuie sa îl ia de acolo. Actiunea s-a mutat chiar în mijlocul drumului. Copii arunca de la distanta cu pietre si ele nu-si mai nimeresc tinta. Apare un barbat care merge agale pe partea cealalta a drumului si alunga câinii. Nu i se adreseaza lui LUCA, merge mai departe, nici LUCA nu îi multumeste ci se îndeparteaza si el.

 11. EXT. CURTEA DIN SPATE. ZI
TITI sta în fund si plânge, evident a cazut de pe scaun. Scaunul sta deoparte rasturnat. Câteva gaini se învârt pe lânga el.

 12. EXT. DRUMUL SATULUI. ZI
LUCA a ajuns la o intersectie de drumuri. Într-un colt e barul satului. Afara e o toneta acoperita cu o umbrela rosie, decorata de soare si rupta. De fapt, totul arata jalnic aici – casa cu tencuiala roz, cazuta, inscriptia cu litere de-o schioapa – BAR DE ZI, acoperisul darapanat, o senzatie generala de murdarie. LUCA traverseaza oblic într-acolo. Un grilaj de fier e tras peste usa, prins cu un lacat. Asta îl descumpaneste pe LUCA. Se tot învârte, trage de grilaj, încearca sa priveasca înauntru. Pâna la urma se întoarce la drum si merge mai departe pâna iese din sat.

 13. EXT. CURTE DIN FATA. ZI
TITI si-a recuperat avionul de carton si l-a refacut cât de cât, arata cam jalnic si nu prea zboara dar el îl arunca si fuge dupa el prin curte. Îl ia de jos si îi mai îndreapta ceva. Apoi iar îl arunca. Avionul cade în bot. Pe cer trece un avion adevarat. TITI se ridica si-l priveste cu mâna la ochi, în lumina puternica a soarelui.

 14. EXT. SOSEA. ZI
LUCA merge acum pe drumul deschis din câmp. Soseaua face o bucla, cele trei sate sunt dispuse într-o bucla sau în forma de U. De o parte si de alta sunt pomi si câmpuri cu vita de vie. Casele din celalalt sat se vad deja în departare. Când trece avionul, LUCA tâsneste în drum si ia pozitie de drepti. Sta asa pâna când avionul nu se mai aude deloc.

 15. EXT. CURTE DIN FATA. ZI
TITI mestereste mai departe la avionul lui dar nu reuseste sa îl îndrepte prea bine pentru ca avionul se poticneste imediat si cade.

 16. EXT. CENTRUL SATULUI VECIN. ZI
LUCA ajunge în dreptul altei intersectii. Acolo, pe partea lui, e o bodega la sosea. Patru barbati beau stând pe niste navete de bere. Sunt neîngrijiti, deteriorati si par cam beti. Se opresc din vorbit când îl vad pe LUCA si-l masoara din cap pâna în picioare. Iese din bodega si proprietarul care tine o sticla de bere în mâna. Se opreste si el si se priveste cu LUCA.
LUCA:
(precipitat)
Da-mi o cafea cu mult zahar. Ai cafea? Sa pui mult zahar în ea.
Barbatii pufnesc si isi dau coate.
PROPRIETARUL:
Ai bani?
LUCA:
Am (îi arata hârtia din mâna dar nu i-o da, clipeste des, concentrat).
PROPRIETARUL reintra în bodega. LUCA striga dupa el impacientat.
LUCA: (CONT’D)
Sa-mi pui mult zahar, auzi. Sa pui trei lingurite.
LUCA ramâne în picioare, se joaca nervos cu degetele, vrea sa îi evite pe sateni.
BARBAT I:
Ba, bai, LUCA ia zi… tu stii cât fac sase pepeni cu patru gâste?
BARBAT II:
Lasa-l ba!
Toti râd. LUCA se uita putin la ei dar apoi îsi fereste privirea.
BARBAT I:
Da` ce-ai acolo? Ai o pusca? Vrei sa ne-npusti? Sau iar vrei sa te-atârni cu sfoara aia?
Iarasi râsete. PROPRIETARUL iese cu un pahar de plastic în care se vede un lichid negru. LUCA se uita concentrat în pahar.
LUCA:
Ai pus zahar?
PROPRIETARUL:
Am pus, am pus… nu-i dulce?
LUCA gusta putin si plescaie îndelung.
LUCA:
Nu e dulce. Mai da-mi zahar.
BARBAT I:
Pune ma, pân-o sta lingura dreapta (râsete).
LUCA se îndeparteaza de ei si-si pune paharul pe marginea unui zid.

 17. EXT. CURTE DIN FATA. ZI
Se pare ca TITI a rezolvat problema avionului – când îl arunca în sus, acesta zboara direct peste gard si peste sosea. TITI alearga si se opreste la poarta, stie ca nu e bine sa treaca dincolo. Priveste avionul de carton de marginea cealalta a drumului.O masina trece în viteza pe sosea.Vizavi de casa drumul e întrerupt, nu e o alta casa ci un tapsan larg cu buruieni înalte. Printre buruieni se face un drum îngust care coboara într-o vale. TITI ezita, se tot uita la avion, în cele din urma deschide poarta si iese.

 18. EXT. CENTRUL SATULUI VECIN. ZI
Barbatii se uita atent la LUCA – are parca un întreg ritual pentru cafea. Adauga cantitati infime dintr-un pahar cu zahar pe care i l-a adus PROPRIETARUL, mesteca bine si gusta. Face asta de mai multe ori pâna e multumit de rezultat. “Pusca” lui se sprijina de zid. Un barbat se ridica si se apropie de el pe furis, ajunge în spatele lui si racneste.
BARBAT I:
Sa traiti, dom` capitan!
LUCA tresare, aproape se îneaca, îsi arde limba cu lichidul fierbinte. Toti râd foarte încântati. Barbatul se prapadeste de râs. LUCA îsi ia “pusca” si printr-o miscare rapida i-o trece pe dupa gât barbatului. Acesta se sufoca, încearca sa se elibereze dar nu poate. Ceilalti barbati râd si mai tare. Se ridica în picioare si aplauda. Cei doi se zbat si pana la urma LUCA îi da drumul barbatului iar acesta cade în praf. Vrea sa se repeada la LUCA.
BARBAT I: (CONT’D)
Ma, te omor, futu-ti rasa ta sa-ti fut!
LUCA însa îl opreste cu creanga pe i-o propteste în piept. Are o privire patrunzatoare, aprinsa. Stau asa câteva secunde apoi barbatul îsi da seama ca nu e de glumit. Îl loveste peste “pusca” si aceasta zboara în praf dar numai atât, se îndeparteaza de el, scuturându-si hainele. LUCA se întoarce la cafeaua lui pe care o bea dintr-o înghititura. Ia apoi pusca de pe jos, si-o pune pe umar, îsi potriveste chipiul si pleaca. Barbatii îl urmaresc tacuti.

 19. EXT. DRUMUL SATULUI. ZI
Drumul e aproape pustiu, soarele puternic a amortit orice miscare în sat. TITI trece prudent drumul. Pe tapsan, aproape de drum se afla o caruta de tigani. Calul paste în tufe, un tigan sta întins pe iarba cu palaria trasa pe fata si o mâna sub cap. În caruta e un aragaz vechi, de fapt, carcasa lui si alte câteva fiare vechi. TITI ridica avionul si priveste spre drumul îngust care o ia spre vale printre tufisuri. Arunca avionul într-acolo si avionul zboara departe. TITI o ia la fuga dupa el pe drum.

 20. EXT. SOSEA. ZI
LUCA parcurge în sens invers distanta dintre cele doua sate. Un nou avion trece pe cer, de data asta, i se pare un avion inamic. LUCA se dezlantuie într-un acces de furie. Traverseaza soseau “împuscând” avionul, scoate tot felul de zgomote. Se ascunde dupa un copac si “trage” de acolo. Nu e multumit de rezultat. Avionul se îndeparteaza nestingherit. LUCA o ia de-a dreptul pe câmp, printre vii, urmarind avionul, aruncând grenade imaginare, tragând cu “pusca” lui.

 21. EXT. CÂMP. ZI
TITI s-a îndepartat destul de mult de casa si nu si-a mai gasit avionul. Acum scormoneste cu un bat într-o vizuina. E foarte preocupat de ce face asa ca nu aude cum crengile tufisurile se misca în spatele lui. Cineva se apropie, se aude tot mai aproape. Pe tapsan, calul paste linistit. În sat nu se misca nimic. Barbatul care adineaori statea întins a disparut. Pasii se aud tot mai aproape dar TITI tot nu aude nimic. LUCA apare dintre tufisuri si îl înteapa cu vârful crengii pe care o tine ca o pusca. TITI încremeneste.
LUCA:
Stai pe loc! Nu te misca! Ce-ai în mâna?
TITI se cazneste sa gaseasca un cuvânt.
TITI:
Batul.
LUCA:
(cu o voce metalica)
Arunca-l! Ridica-te în picioare!
TITI se conformeaza. LUCA îl împunge cu “pusca” din spate si îl directioneaza în directia dorita.
LUCA: (CONT’D)
Mâinile sus!
TITI ridica mâinile sus. Ajung în dreptul carutei. Nu mai e nimeni acolo, totul pare pustiu. LUCA vorbeste într-un microfon pe care chipurile îl tine la încheietura mâinii.
LUCA: (CONT’D)
MiG 21 Lancer catre baza receptie… am capturat inamicul, capitanul se retrage la baza, superG15 în conditii bune. Terminat.
Cei doi traverseaza drumul. TITI lasa obosit mâinile jos dar LUCA îl împunge din nou si el ridica mâinile la loc. Intra pe poarta înapoi în curte fara sa o mai închida.
– SFARSIT –

Avioane de război

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top