Psihopomp

de Ştefan Bolea
 
click for the English version / cliquez ici pour la version française

 

Războiul a început. Sunt sub acoperire. Doar cei care văd celălalt plan îşi pot da seama că port uniforma partidei adverse. Uniforma neomului, a monstrului. (Houellebecq descrie tehnologic ceea ce au schiţat Cioran şi Lautréamont. Numai că tu eşti la morgă şi nu ştii.) Trebuie să mă camuflez? Nu cred că m-ar putea repera, nu au prea mulţi vizionari. Se răzbună pe cei care au darul vederii în ascuns: îi bagă la puşcărie sau îi trimit în deşert să facă trafic cu sclavi. (Nu se mai deschide liftul. Consolează-te. Ai fost deja pe acoperişul lumii?) (Efort? Nu poţi scrie cu sânge când în vene îţi curge benzină?) (Cine eşti? Bomba de sub temeliile post-modernismului? O bombă ca un fior care aşteaptă să se producă? Bombă intrinsecă.) (Din nou Corso? Iar Benn?)

 

Dacă n-aş purta masca, m-ar prinde şi m-ar executa. După cum prea bine miros, eu sunt sfârşitul lor. Le e frică de mine. Îşi ascund frica sub o grimasă de dispreţ. Sub loviturile de bici. Sub pedeapsa existenţei, ca să vorbesc ca Anaximandru. „Never free, never me”. Sunt o nouă rasă. Sunt fluturele din teoria haosului care aduce apocalipsa. Sunt stema nihilismului. Litera Omega în flăcări. Sunt două linii peste vid şi deasupra mea răsare Nemesis. Dacă Nimicul este singurul capabil de a-l desfiinţa pe Dumnezeu, eu sunt antidotul pentru otrava care este omul. VITRIOL.

 

Mă plimb la lizieră după ce am pendulat în centru. Din temelii reverberează un iz de putreziciune. Mă întreb când aţi murit. 1792? 1600? 999? Sunteţi optimişti. Consider creştinismul un simptom al voinţei de moarte – de-atunci a intrat duhoarea în trupul vostru vânjos. A crescut ca un vierme ce i se scurge Evei printre dinţi. Sunteţi degradaţi şi eu sunt leacul: Antiomul. Predecesorii mei: Anticreatorul, Antipapa, Antizeul, etc.

 

Mă priviţi dar nu mă vedeţi. Aveţi doi ochi de prisos, ca Oedip. Treceţi pe lângă mine dar nu mă intuiţi. De ce sunt politicos? De ce mă rad? (De ce nu-mi las părul să crească? De ce imit maimuţa care vă stă pe limbă?) Din calcul. M-aţi linşa dacă aţi ştii cine sunt. King Kong pregăteşte aruncătorul de rachete. King Kong stă cu mâna pe fitil. King Kong are un sac de grenade, o căldare de mine. King Kong are o mie de tancuri.

 

Vin să abolesc moartea din viaţă.

viaţa (voastră) = moarte

moartea (mea) = înviere

moartea (voastră) = viaţa. Mea.

 

Vesta antiglonţ nu te protejează de ghimpele din inimă.

Psihopomp

3 thoughts on “Psihopomp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top